IMG_1756Jeg bliver nogle gange spurgt om, hvad jeg spiser til morgenmad, af deltagerne på mine timer, og her er hermed svaret og inspiration videregivet. Denne morgengrød er udviklet i et samarbejde mellem min datter, mig og Rebecca Persson. Sidstnævnte ved det dog ikke. Og måske ved førstnævnte det heller ikke. Nå, men anyhow sådan blev den til.

Når det er hverdag i vores lille familie, så går det stærk, og det er rart, hvis måltiderne ikke er for komplicerede. Vores datter har lært babytegn, så der går ikke mange minutter efter, at hun er landet inde i vores seng om morgenen og har tumlet lidt, før hun begynder at gøre tegn til spise. BUM! Så er det afsted. Derfor er denne grød genial. Man gør den klar aftenen inden, med vand og det hele, stiller det klar på komfuret, og når man så vågner om morgenen, kan man bare tænde for komfuret og give barnet en ren ble (eller hvad man nu gør om morgenen, når man ikke har et barn), mens grøden bliver klar. Og det bedste af det hele er, at moren også kan spise med 😉

Husk, at det er bedst ikke at spise et kæmpe måltid lige inden din yogapraksis, men du kan med fordel øse grøden op og putte vand på, tage til yoga og så tænde for grøden, når du kommer ind af døren og har allermest brug for at blive tanket op med energi. Så slipper du for at ryge med hovedet først i slikskålen 😉

Grøden er smækfyldt med nødder, kerner og superbær. Jeg laver som regel en kæmpe portion grødblanding, som holder i godt en uge, så jeg ikke skal lave grøden forfra hver dag. Jeg søder den med most banan, som min datter er helt vild med (og faktisk nægter hun at spise grøden uden), mens jeg foretrækker at spise min grød med kokosflager og ahornsirup. Jeg tilsætter grøden en tsk. hørfrø- og kæmpenatlysolie for ekstra fedtstof og omega-3 fedtsyrer.

Ingredienser

1 portion

2 tsk græskarkerner
6 mandler
1 tsk hørfrø
2 tsk gojibær
1/2 tsk hybenpulver
1 knivspids salt
175 ml blandede gryn
1 tsk hørfrø- og kæmpenatlysolie
Evt. frisk frugt og bær
Lidt kokosflager
Ahornsirup

Tag et kig i mit spisekammer.

Sådan gør du

Kom græskarkerner, mandler og hørfrø i en lille blender og blend dem groft eller hak dem med en kniv – eller kom dem hele i grøden, hvis du foretrækker det. Kom det i en skål sammen med gojibær, hybenpulver, lidt salt og blandede gryn. Bland det godt.

Tilsæt dobbelt så meget vand, som der er grødblanding, kom låg på og lad det stå til næste morgen eller senere. Tilsæt frisk frugt eller bær inden eller efter du har kogt grøden for at søde den. Det er op til dig og din smag. Tilsæt olien når grøden er kølet lidt af. Server med kokosflager og ahornsirup.

Du kan variere den i en uendelighed med forskellige nødder, kerner, tørrede frugt og bær og gryn. Prøv fx paranødder, rosiner, dadler, abrikoser, hasselnødder – eller tag det du lige har i skabet eller ved hånden.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: