Det er sommer. Dagene er længere og lunere, og det er tid til at tage din yogapraksis med udenfor eller med på ferie. Derfor giver jeg dig 6 tips til hvordan du finder den perfekte rejseyogamåtte, som du kan tage med dig ud i det blå.

Hvis du tror, at yoga kun kan praktiseres i et indelukket yogastudio på gamle stinkende yogamåtter, så tro om. Du kan praktisere yoga hvor som helst, når som helst. På en strand, i en lufthavn, på et hotelværelse, ved poolen, i skoven… Ja, du kan praktisere yoga hele din ferie.

Hvis du synes, at din yogamåtte både er for stor, tung og besværlig at tage med, så kan du investere i en rejseyogamåtte. En rejseyogamåtte er en yogamåtte, som ofte er tyndere og lettere end en almindelig yogamåtte. Ofte kan den også foldes sammen i stedet for rulles sammen, og derfor vejer og fylder den mindre end din normale yogamåtte.

6 tips til hvordan du finder den perfekte rejse yoga måtte

6 tips til hvordan du finder den perfekte rejseyogamåtte
1. Den skal kunne foldes (ikke rulles) sammen

Det må ikke blive til et projekt at finde plads til den i baggagen. Den skal kunne pakkes ned i baggagen som et par jeans eller i håndbagagen som en trøje eller en computer. Den må med andre ord ikke være svær at få plads til. Ellers ender du måske med ikke at pakke den alligevel, og hermed er der åbnet op for undskyldninger om ikke at holde din yogapraksis ved lige i ferien.

2. Den skal veje så lidt som muligt

Yogamåtten skal være let at bære rundt i din håndbagage, hvis trangen til yoga pludselig skulle melde sig og ikke optage de dyrebare kilo i din indcheckede baggage, som gaver, souvernirs etc. skulle optage. Hvis den vejer meget, kunne du jo lige så godt have slæbt din normale yogamåtte med.

3. Den skal ligge godt fast på underlaget

Rejseyogamåtten skal være nem at folde ud og ligge godt fast på underlaget. Hvis din rejseyogamåtte bare skøjter rundt og krøller sig sammen under din yogapraksis, så kunne du lige så godt have brugt et håndklæde eller ingenting. Den skal derfor også kunne ligges ovenpå en anden yogamåtte, uden at glide af eller komme til at ligge skævt under din yogapraksis.

4. Den skal føles god at stå på – også på hovedet

Nuvel, en rejseyogamåtte vil aldrig være tyk ligesom din almindelige yogamåtte, men den skal alligevel kunne give dig en følelse af være beskyttet mod jordens hårde overflade. Ellers kunne du jo ligeså godt undvære en yogamåtte.

5. Den skal være skridsikker

Måtten skal have en overflade, der gør den god at stå på, føles skridsikker, og som giver dig en fornemmelse af et godt fundament. Selv under en svedig praksis skal yogamåtten være skridsikker.

6. Den skal være bæredygtigt produceret og god ved dyr og miljø

Jeg vil gerne træde op på min rejseyogamåtte med god samvittighed, så det er vigtigt, at den er produceret så bæredygtigt som muligt og efterlader så lille et aftryk som muligt på miljøet, samt er sund for mig at komme i nærkontakt med.

Du kan finde din rejseyogamåtte her.

Sådan bruger du din rejseyogamåtte

Hvis du i løbet af din ferie vil afprøve nogle af de yogastudioer, der er på din feriedestination, vil jeg anbefale dig, at du tager din rejseyogamåtte med og ligger den ovenpå de måtter, du kan låne i studioet. På den måde slipper du for at dele yogamåtte med de 100 (1000?) andre, der har brugt måtten før dig, og du får en følelse af, at du stadig er i dit yogahjem og har dit yoga space omkring dig. Du har blot et lidt tykkere underlag end, hvis du brugte rejseyogamåtten for sig selv.

Det samme gælder, hvis du er træt af at slæbe din yoga måtte med dig rundt til yogaklasser i din hverdag. Du vil måske meget hellere have, at den bare ligger på den samme plads i dit hjem, så du altid kan træde op på den, når du har lyst. Måske har du ligefrem et hjørne dedikeret til yoga i dit hjem. Så kan du trygt investere i en rejseyogamåtte. Du kan nemt have den med i tasken på arbejde eller studie, og så kan du lige svinge forbi din yndlings yogaklasse på vejen hjem.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på yogaklasser, men vil du gerne guides i din yogapraksis, så prøv at tilmelde dig en online yoga platform. Lige nu får du 14 dages gratis hos YogaVivo, hvis du følger dette link.

Endelig kan du selvfølgelig også bare bruge din rejseyogamåtte, som den er, når du er ude at rejse, på weekend, på yogafestival…

Hvad kan du ikke bruge din rejseyogamåtte til?

Det kan være fristende at købe en rejseyogamåtte og bruge den som din hverdags yogamåtte, fordi den som regel er billigere end de tykkere og dyrere standard yogamåtter. Det kan jeg ikke anbefale. Du (og din krop) fortjener en rigtig yogamåtte til at give dig den helt rigtige støtte og stabilitet under din daglige yogapraksis. Især hvis du har en stabil yogapraksis i din hverdag. Rejseyogamåtten er til gengæld din helt på rejser, til at lægge ovenpå andre måtter eller til en tur ud i det blå.

Hvis din rejseyogamåtte trænger til en god omgang rengøring efter mange ture på stranden eller en lang ferie, så giver jeg dig min version af den perfekte yogamåtterens, som passer til alle yogamåtter lige her.

Hvad er vigtigt for dig, når du vælger en rejseyogamåtte? Del dine overvejelser i kommentarfeltet nedenunder.

Jeg håber, at du kan bruge får en skøn sommer med masser af yoga.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: