I april afholdt jeg yogaretreat i Marokko lige udenfor Marrakech. I dag vil jeg gerne dele oplevelsen og ikke mindst billeder og smagen med dig her på bloggen. Hvis du selv overvejer et yogaretreat i Marokko, så giver jeg dig også mine 12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko og opskriften på en marokkansk forfriskende drink med mynte og agurk.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

Yogaretreat i Marokko

Vi blev indlogeret på Peacock Pavilions, som er et smukt boutique hotel, som ligger lige udenfor Marrakech midt i en gammel olivenlund fyldt med rosenbuske. Hotellet er et give back hotel. En del af hotellets indtægter går til Project Soar, som arbejder med empowerment af unge piger i lokalområdet.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

På Peacock Pavilions kunne vi nyde vegansk og nærende mad, tid ved poolen og gåture på meditationsstien. Imellem klasserne og alle aktiviteterne kunne deltagerne slappe af på deres unikke og æstetisk indrettede værelser. Hver morgen, når solen stod op, så mødtes vi for enden af meditationsstien i yogateltet. Det var på alle måder en lille oase af velvære og ro.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

Når vi ikke var på Peacock Pavilions, var vi på ture inde i det hektiske Marrakech, hvor vi shoppede i sukhen og besøgte Yves Saints Laurents berømte have Jardin Majorelle. Vi tog også til strandbyen Essaouira og oplevede kontrasten fra Marrakechs røde huse til kystbyens blå- og hvidfarvede huse. Sidst på ugen var vi på Les Bains de Marrakech til spa og massage.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

Den marokkanske arkitektur er fyldt med intrikante mønstre, farver og detaljer, som er sammenvævet af årtusinders kulturer, religion og folketro.

Nedenunder har jeg sammenfattet 12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko ud fra de oplevelser og overvejelser, jeg har gjort mig under og efter retreatet.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

 1. Find et retreat, hvor du får det bedste af alle verdener. Du skal til Marokko! Bare fordi det er et yogaretreat, så betyder det ikke, at du skal kukkelure i shalaen hele dagen. Find et retreat, hvor du både får yoga og mulighed for at opleve Marokkos kultur og natur.
 2. Kend underviseren eller den yogametode, der bliver undervist. Så kommer du ikke til at bruge en hel uge med yin yoga, hvis du foretrækker vinyasa yoga. Eller måske skal du finde et retreat, hvor der undervises i forskellige slags yogametoder?
 3. Giv dig selv lov til at fare vild. Giv dig selv lov til at vandre igennem medinaen eller sukhens små snirklede gader. Tag alle farver, dufte og lyde ind. Observer og snak med de lokale eller send et venligt smil til en fremmed.
 4. Besøg smukke og berømte bygningsværker eller en gammel riad. De ligner ikke noget udefra gaden, men indeni åbenbarer der sig et overdådigt sceneri af farver og mønstre.
 5. Find smukke lamper, krydderier, arganolie og tæpper i sukhen. Prut om prisen – sødt men bestemt, det er en del af oplevelsen.
 6. Drik den traditionelle søde marokkanske mynthe the, især når du besøger en tæppehandler. Det anses som uforskammet at sige nej til theen, og den er også alt for lækker af afvise. Nyd også en sød friskpresset appelsinjuice til din morgenmad.
 7. Drik en lille kop af den sorte kaffe, som sælges af gadesælgere, der går igennem sukhen. Drikken skulle eftersigende være euforiserende og i det mindste opkvikkende.
 8. Smag på marokko og nyd en lokal vegansk tagine sødet med friske figner.
 9. Book en traditionel hammam og massage. Du vil blive kommanderet rundt med, skrubbet og skuret, men du vil føle dig som nyfødt bagefter. Og nu hvor du er i gang, så få lavet traditionel henna bagefter.
 10. Pak en let kuffert. Du vil finde mange smukke ting og fantastiske oplevelser, du skal have med dig tilbage i kufferten.
 11. Husk at få alle historierne med. Lyt og lad dig tryllebinde af Marokkos sammenvævede historie, religion og kultur. Bag hver en lille ting er der myriader af fortællinger og folketro.
 12. Vær åben. Overfor de mennesker du møder, den marokkanske kultur, de andre deltagere på retreatet og din yogaunderviser.

Selvom den marokkanske mad er berømt for sine veltilberedte tagines, som vi også nød godt af under opholdet, så var jeg ret tosset med den marokkanske mynte the, som vi fik serveret hver aften. En anden let og forfriskende drink, som vi ofte fik, vil jeg dele med dig i dag.


Marokkansk drink med mynte og agurk


Ingredienser

Vand eller danskvand
Frisk marokkansk mynte
Agurk

Skyl mynten let og kom den hel i en kande eller et stort glas. Skær agurken i skiver og kom også den i kanden eller glasset. Til sidst tilsættes vand eller dansk vand. Rør rundt. Drik eller opbevar på køl.

12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko

Jeg foretrækker at lave den med danskvand, fordi boblerne giver den lige lidt ekstra friskhed, men hvis du ikke selv laver dit danskvand, så se om du kan finde danskvand på en glasflaske i stedet for i en plastikflaske.

Hvis du er til friske sommerdrinks, så vil du måske også synes, at denne mexicanske chia fresca med citron og chiafrø er noget for dig.


Vil du være en af de første til at få besked om kommende retreats og gode pre-sale tilbud, så skriv dig på min mailliste.

Jeg håber, at du kan bruge mine 12 gode råd til dit yogaretreat i Marokko. Har du selv været i Marokko eller på et yogaretreat? Så håber jeg, at du vil dele dine gode erfaringer og råd i kommentarerne nedenunder.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: