Jivamukti Open Class Podcast

Velkommen til endnu en udgave af Jivamukti Open Class Podcast. Podcasten er optaget live uden afbrydelser på en af mine Jivamukti Open klasser i Aarhus.

En Jivamukti Open Class er en 90 minutters yogaklasse, hvor du både oplever chanting, varmende solhilsener, en energisk og dynamisk yoga praksis, dybe stræk, afspænding og meditation – flettet kærlig sammen med opløftende musik, yogafilosofi og etisk social aktivisme.

Focus of the Month: Devotion to Shri Krishna

Shri Krishna sharanam mama

I take refuge in the all-attractive Lord who is the true identity of all being.

August måneds open class var en kærkommen mulighed for mig for at dykke ned i Bhagavad Gita og for at dele historien om Krishna og Arjun på mine Jivamukti Open Classes.

I Bhagavad Gita møder vi krigerkongen Arjuna, som er på vej i krig med Krishna ved sin side for at beskytte sit land mod dets fjender. Da han ser, at dem har er på vej i krig mod er hans naboer, venner og familie, bliver han overvældet af tvivl og fortrydelse. Han vender sig mod Krishna og beskriver på mange sindrige måder, hvorfor det ville være forkert af ham at bekrige venner og familie, selvom de har gjort dårlige ting. Herefter forsøger Krishna at minde Arjuna om at gøre sin pligt, dharma – og det er formålet med hele Bhagavad Gita.

Arjunas mistede mod minder på mange måder om, hvordan vi også i vores eget liv kan miste modet eller betvivle vores dharma, når vi bliver personligt eller sentimentalt knyttede til mennesker eller omstændigheder. Som mennesker er vi gode til at finde på undskyldninger, der også ofte giver god mening, for at undgå at gøre det, vi ved, vi skal gøre. Vi kan ofte føle, at det er meningen, at vi skal udføre en handling eller forfølge en drøm, men på grund af frygt, tvivl eller personlig tilknytning, vil vi prøve at undgå vores skæbne eller vores pligt, vores dharma.

Til denne Jivamukti Open Class podcast kan det være en god ide at have et tæppe og et par klodser klar. Et par tykke stabile bøger kan også bruges.

#5 Jivamukti Open Class Podcast: Devotion to Shri Krishna

 

I denne Jivamukti Open Class podcast…

… Chanting
… Spiritual diskurs om dharma
… Introduktion til dialogen mellem Krishna og Arjuna i Bhagavad Gita
… Oplæsning af passager fra Bhagavad Gita kapitel 1+2
… Dynamisk vinyasa krama
… Omvendte stillinger som håndstand, Pincha Mayarasana og Sirsasana
… Bagoverbøjninger som supta virasana, rabbit og urdhva dhanurasana
…. Hanumanasa
… Dybe stræk
… Shavasana
… Jivamukti 3-trins meditation

Links

Jivamukti Open Class hver uge i Aarhus
Nyhedsmail
August måneds Spotify playliste
Intro musik: DJ Quads: Birds And The Bees
August Focus of the Month

Anbefalet læsning:

Satchidananda, Swami Shri The Living Gita: The Complete Bhagavad Gita, Integral Yoga Publications, 1988 (2017)

Like, giv feedback og del

Jeg laver Jivamukti Open Class podcast til dig, som måske ikke kan komme til Jivamukti Open Classes i Aarhus, eller som gerne vil have en daglig Jivamukti Yoga praksis derhjemme. Ligegyldigt hvorfor og hvordan du har fundet vej til denne podcast, så er jeg glad for, at du er her.

Hvis du vil være en af de første til at få besked, når der er nye podcast episoder, så følg mine podcasts på Soundcloud. Giv endelig også min podcast et like og en kommentar med på vejen. Har du ønsker til emner udenfor yogamåtten, som du gerne vil have, at jeg berører, så lad mig endelig vide det ved at efterlade en kommentar i kommentarfeltet herunder.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: