Jivamukti Open Class Podcast: Fed Up

Velkommen til endnu en udgave af Jivamukti Open Class Podcast. En Jivamukti Open Class er en 90 minutters yogaklasse, hvor du både oplever chanting, varmende solhilsener, en energisk og dynamisk yoga praksis, dybe stræk, afspænding og meditation – flettet kærlig sammen med opløftende musik, yogafilosofi og etisk social aktivisme.

Jivamukti Open Class Podcast: Fed Up er lidt anderledes, da den er optaget på vores årlige Samsø Yoga Retreat 2017 i stedet for på en af mine Jivamukti Open klasser i Aarhus. Podcasten starter derfor med en meditation, så start med at sætte dig godt til rette – måske på et tæppe eller en pude.

Focus of the Month: Fed Up

Atha Yoga Anushasanam (Patanjalis Yoga Sutra 1.1)

Now this is yoga as I have observed it in the natural world.

Atha betyder nu på sanskrit. At være tilstede lige nu. Yoga betyder forening. At forene sig med verden omkring sig. Nogle gange kan vi blive så opslugt af vores yoga praksis, de asanas vi laver på måtten, at vi kommer til at forveksle vores praksis med målet. Men vores asana praksis er midlet. Yoga er målet. Anu betyder atom, men også at kunne se det store i det små. Sas betyder at give tanke eller læring. At det du ser i mikrokosmos kan instruere dig i at se makrokosmos i alt.

Vi kommer alle til yoga med forskellige baggrunde, erfaringer og livshistorier. Vi bærer noget med os, som vi har brug for at få forløst eller bearbejdet. Det kan sagtens være, at vi starter til yoga, fordi vi ønsker at blive mere fleksible, få mere styrke eller en slankere krop. Men jeg tror på, at de fleste af os efterhånden begynder at mærke, at der er mere til yoga end de fysiske resultater. Vi begynder at fornemme, at yoga kan give mere end det. Derfor bliver vi ved med at møde op på yogamåtten. Vi kan godt mærke, at der må være mere i livet end bare de små dramaer og hverdagens trivialiteter. Vi har fået nok, og er klar til at give slip.

Atha beyder ikke kun nu, men indebærer også en fremadskuen. Nu og herefter. Igennem yoga kan vi begynde at give slip på fortiden, og lade yoga blive en del af vores læring og fortælling. Vores eneste begrænsning er os selv og vores begrænsende tanker og selvfortællinger. Yoga er nemlig naturligt iboende i os allesammen. Noget vi kan tappe ind i og opleve, hvis vi bare lader os selv gøre det.

På Jivamukti Open Class Podcast: Fed Up bygger vi op til peakpose Parivrtta Surya Yantrasana, kompasset, gennem twists og rotationer. Kompasset kan bruges som en metafor i din yogapraksis på at finde vej i livet ved at bruge din indre intuition.

#6 Jivamukti Open Class Podcast: Fed Up

I denne Jivamukti Open Class podcast…

… Jivamukti 3-trins meditation
… Chanting
… Spirituel diskurs baseret på månedens chant
… Dynamisk vinyasa krama
… Fokus på twists og rotationer
… Peakpose Parivrtta Surya Yantrasana (kompasset)
… Dybe stræk
… Shavasana

Links

Jivamukti Open Class hver uge i Aarhus
Nyhedsmail
September måneds Spotify playliste
September Focus of the Month

Like, giv feedback og del

Jeg laver Jivamukti Open Class podcast til dig, som måske ikke kan komme til Jivamukti Open Classes i Aarhus, eller som gerne vil have en daglig Jivamukti Yoga praksis derhjemme. Ligegyldigt hvorfor og hvordan du har fundet vej til denne podcast, så er jeg glad for, at du er her.

Jeg uploader en ny podcast hver måned for den seneste måneds Focus of the Month. Lige nu bruger jeg Soundcloud til at uploade mine podcasts, men Soundcloud tillader desværre ikke store datamængder på hver enkelt profil. Derfor kan du altid kun finde den nyeste podcast på min Soundcloud profil. Jeg arbejder på at finde en mere holdtidslangbar løsning, hvor du vil have mulighed for at tilgå alle mine Open Class Podcasts på én gang. Men indtil da, så håber jeg, at du vil nyde den seneste Open Class Podcast.

Giv endelig min podcast et like og en kommentar med på vejen. Har du ønsker til emner udenfor yogamåtten, som du gerne vil have, at jeg berører, så lad mig endelig vide det ved at efterlade en kommentar i kommentarfeltet herunder.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: