Velkommen til endnu en udgave af Jivamukti Open Class Podcast. En Jivamukti Open Class er en 90 minutters yogaklasse, hvor du både oplever chanting, varmende solhilsener, en energisk og dynamisk yoga praksis, dybe stræk, afspænding og meditation – flettet kærlig sammen med opløftende musik, yogafilosofi og etisk social aktivisme. Jivamukti Open Class Podcast: A Version of Inversion er optaget på den ugentlige Jivamukti Open Class i Aarhus.

Denne podcast bliver den sidste i et stykke tid. Jeg er nemlig gået på barsel og underviser under min barsel ikke Jivamukti Yoga. Så det giver sig selv, at jeg derfor ikke kan optage flere Open Classes i en periode. Til gengæld har jeg fået en afløser på mine Jivamukti Open Classes i Aarhus. Så er du i Aarhus, så kan du stadig komme til Jivamukti Yoga hver uge. Du finder klasserne og tilmelder dig her.

Jivamukti Open Class

Focus of the Month: A Version of Inversion

Hanam esam klesavad uktam (Patanjalis Yoga Sutra 4.28)

The greatest obstacle to the practice is one’s own prejudices based on one’s own preferences.

The practice, som der hentydes til her, kan både være din yogapraksis, meditationspraksis eller anden fysisk praksis. Det kan være de yogastillinger, som du foretrækker og hele tiden vender tilbage til. Men det kan også være din yogapraksis udenfor yogamåtten. Det kan være de valg, du tager i din hverdag. Dine vaner og rutiner. De ting og handlinger, der skaber din hverdag og de ting, der optager dig.

Det er selvfølgelig dejligt at have nogle gode rutiner og vaner eller en yogastilling, som du virkelig nyder. Men det betyder ikke, at du ikke kan stille spørgsmål ved og reflektere over dine valg og handlinger. Det er vigtigt for din praksis – både på og udenfor måtten – at træde udenfor din comfort zone engang i mellem og forholde dig refleksivt til de valg, du tager, i stedet for blot at leve livet på autopilot.

Når vi lever vores liv på autopilot, så glemmer vi at tage aktivt stilling til mange af de valg, vi tager i hverdagen. Fx vælger vi de samme produkter, når vi handler ind – uden refleksion. Men det kan være gavnligt både for os selv og vores omverden, at overveje, om der er et alternativ.

I november måned har jeg opfordret deltagerne på mine Open Classes til at vælge en ting i hverdagen, som de kan gøre anderledes, og som gør en forskel. En ting som er nem at implementere i deres hverdag at gøre anderledes. Det kan fx være at sige nej tak til plastiksugerør eller plastikposer. Du kan læse mere om, hvorfor det er så vigtigt at sige nej tak til plastik i det her blogindlæg.

Jeg vil opfordre dig til også i december måned at finde en enkelt ting at gøre anderledes, end du plejer. Det kan både være i din hverdag eller være en refleksion over, om der er noget i forbindelse med julen, som du kan gøre anderledes.

Indhold på Jivamukti Open Class Podcast: A Version of Inversion

På #8 Jivamukti Open Class Podcast: A Version of Inversion vil du udforske forskellige variationer af Virabhadrasana 3. I starten af klassen varmes bagsiden af benene, lægmuskler og haser op, så du er klar til at finde ind i variationer af Virabhadrasana 3 i bl.a. Adho mukha vrksasana (håndstand), Sirsasana (hovedstand) og balancestillinger. Klassen bygges op så genkendeligheden i stillinger udfordres i de omvendte og anderledes stillinger, men samtidig giver dig en følelse af, at du kan finde ind i de forskellige stillinger med basis i genkendeligheden, der blot er vendt på hovedet.

#8 Jivamukti Open Class Podcast: A Version of Inversion

I denne Jivamukti Open Class podcast…

… Chanting
… Spirituel diskurs baseret på Focus of the Month
… Dynamisk vinyasa krama
… Forskellige variationer af Virabhadrasa 3 i omvendte stillinger og balancestillinger.
… Dybe stræk
… Shavasana
… Jivamukti 3-trins meditation

Links

Jivamukti Open Class hver uge i Aarhus
Nyhedsmail
November måneds Spotify playliste
November Focus of the Month

Like, giv feedback og del

Jeg laver Jivamukti Open Class podcast til dig, som måske ikke kan komme til Jivamukti Open Classes i Aarhus, eller som gerne vil have en daglig Jivamukti Yoga praksis derhjemme. Ligegyldigt hvorfor og hvordan du har fundet vej til denne podcast, så er jeg glad for, at du er her. Du kan også finde online Jivamukti Yoga klasser med mig på Yogavivo.

Lige nu bruger jeg Soundcloud til at uploade mine podcasts, men Soundcloud tillader desværre ikke store datamængder på hver enkelt profil. Derfor kan du altid kun finde den nyeste podcast på min Soundcloud profil. Jeg arbejder på at finde en mere holdtidslangbar løsning, hvor du vil have mulighed for at tilgå alle mine Open Class Podcasts på én gang. Men indtil da, så håber jeg, at du vil nyde den seneste Open Class Podcast.

Giv endelig min podcast et like og en kommentar med på vejen. Har du ønsker til emner udenfor yogamåtten, som du gerne vil have, at jeg berører, så lad mig endelig vide det ved at efterlade en kommentar i kommentarfeltet herunder.

del din sandhed... om shanti

%d bloggers like this: