Yoga for Peace Denmark er et non-profit initiativ, som afholder donationsbaserede yogaevents, hvor overskuddet går ubeskåret til velgørende formål.

Yoga for Peace Denmark ønsker at tilbyde yogaevents, som er opløftende og fællesskabende, og som samtidig tilbyder et folkeoplysende element.

I Yoga for Peace tager vi ordet “yoga” bogstaveligt. Yoga betyder forening. Vi ønsker at skabe forening på tværs af samfundslag og grupper og skabe et fælles grundlag for forandring i den verden, vi lever i.

Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it is the only thing that ever does ~ Margaret Mead

Yoga for Peace drives udelukkende af frivillige kræfter. Det vil sige, at alle yogaundervisere underviser frivilligt og vores events stables på benene af frivillige.

Yoga for Peace ønsker at bidrage positivt ind i det lokale yogacommunity og benytter sig derfor af uafhængige undervisere, som stiller sig selv og deres undervisning gratis til rådighed.

Vi ønsker at bridrage til kollegialt samarbejde og netværk mellem lokale yogaundervisere, samt samarbejde på tværs af brancher og sektorer.

En del af konceptet er, at afholdelsesstedet og samarbejdspartnere stiller sig selv og deres kompetencer gratis til rådighed, så vi ingen udgifter har til praktik, men i stedet kan donere flere penge til det udvalgte formål.

Erhvervsdrivende som ønsker en bod i forbindelse med et event afkræves ikke en pris for deres deltagelse. I stedet donerer de 5% af deres salg på eventet til det udvalgte formål. På den måde skaleres deres bidrag i forhold til deres salg. De må selvfølgelig også gerne donere mere.

Samarbejdspartnere

Yoga for Peace Denmark involverer bæredygtige, nytænkende og sociale initiativer i vores non-profit events.

Vi ønsker at samarbejde med:

  • Lokale yogaundervisere som kan tilslutte sig Yoga for Peace’s formål, og som kender og kan identificere sig med begrebet om karma yoga.
  • Små erhvervsdrivende med bæredygtige eller sociale profiler, som fx give back programmer igennem salget af deres produkter eller fokus på produktionsmetoder og miljøvenlige eller bæredygtige produkter.
  • Veganske cafeer, restauranter eller madboder.

Vi ønsker at støtte:

  • Organisationer som igennem deres arbejde gør en forskel for verdens fattigste og mest sårbare befolkningsgrupper.
  • Organisationer som arbejder i verdens brandområder og som yder akut hjælp eller støtte under nødssituationer og krig.
  • Organisationer som også laver folkeoplysende arbejde.
  • Organisationer som har gennemsigtighed i forhold til økonomi og prioritering af ressourcer.

Baggrund

Yoga for Peace Denmark afholdt sit første yogaevent i september 2015 på initiativ af Tine Kotzé. Yoga for Peace var en reaktion på den begyndende flygtningestrøm fra krigen i Syrien og op igennem Europa og det medfølgende akutte behov for hjælp til flygtningelejrene i Syriens nærområder.

I løbet af to uger stablede frivillige et event på benene på Folkestedet i Aarhus, som stillede deres lokaler gratis til rådighed. Det første event var et to timers event med fire forskellige yogaundervisere og mere end 60 deltagere, som donerede knap 4000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i flygtningelejrene i Syriens nærområde.

Ønsker du at undervise, samarbejde eller have en bod på et af vores events? Eller indgå i andre samarbejder? Kontakt Tine Kotzé på info@fromyogawithlove.dk.